dimecres, 9 de maig del 2012

aPARAULA'm.- Arracada


Des d’aquest blog d’artesania també em vull unir als actes de commemoració del centenari de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans apadrinant la paraula “arracada”.

Sempre m’ha fet gràcia pensar en els significats tan diferents que té!

8 comentaris:

McAbeu ha dit...

Aquesta és una paraula que em fa somriure perquè quan la sento sempre em ve al cap un monòleg de Joan Capri. Exactament aquell fragment on un home intenta llençar-li una floreta a una noia i li diu: "Me gustaria ser pendiente, para ir siempre colgado de tu oreja". La noia se'l mira i respon: "No, si ja es veu que vostè està fet una bona arracada". :-DD

Assumpta ha dit...

Hahahahaha MAC!!! No el coneixia!! La veritat és que en Capri en té de boníssims!! :-DDD

Oi que és curiós quantes coses ben diferents amb la mateixa paraula? ;-))

McAbeu ha dit...

A casa teníem alguns dels discos d'en Capri i amb els anys he anat comprant, en Fires del Disc i similars, gairebé tots els que em faltaven. Potser alguns dels monòlegs han quedat desfasats però la majoria d'ells són encara genials. Per mi, és un mestre de l'humor ben fet. :-)
I tens raó, diferenciar entre "estàs fet una bona arracada" i "m'he comprat una arracada de les bones" no ho podrà fer mai un traductor automàtic. :-DD

Assumpta ha dit...

Llavors segur que tens aquell que a mi em fa partir de riure, el del taxista, "A la Guineueta"...

Sí, tens tota la raó... "mestre de l'humor ben fet"! ;-)))

Puigmalet ha dit...

Ui, aquesta tria... Veig que les arracades lexicogràfiques estan al caure... :)

Assumpta ha dit...

A vegades hi penso, PUIGMALET, però és un pensament que em resulta difícil de realitzar materialment... però tot arribarà, tot arribarà ;-))

Carme Rosanas ha dit...

Fa dies vaig perdre els enllaços del meu blog... i mica en mica vaig recuperant... encara no he recuperat aquest ni el del petit blog i ara m'adono que ahir em vaig perdre l'aparaulament!

ARRACADA... tot i que jo no en porto mai, m'apuntaria a la de les cireres... Una paraula que sona molt bé!

Assumpta ha dit...

CARME, vas perdre els enllaços del teu blog? Ostres!! Una nova gracieta de Blogger?... Mare meva! ja els podràs recuperar tots?
En fi, que menys mal que has pogut arribar fins aquí! ;-))
Les cireres, anar fent arracades i anar menjant!! hehe