dijous, 3 de juliol del 2014

Llibreta totalment feta a mà

Aquesta és una llibreta totalment feta a mà. El resultat és molt maco perquè, al mateix temps que es nota clarament que és un objecte absolutament artesanal, és molt forta i pràctica.


Les cobertes estan fetes amb cartró "aprofitat" d'unes capses de cereals. Aquest cartró és suficientment fort com per donar consistència a la nostra llibreta. Llavors vaig triar un paper d'Scrapbooking ben bonic per a folrar-les. La coberta davantera un paper de flors i la contracoberta un paper que feia un dibuix de fusta, més seriós.

Per decorar la coberta davantera vaig tallar, en cartolina blau marí, dos cercles d'uns 4 cm. de diàmetre amb unes tisores de forma ondulada. Poc a poc i amb compte. També una tira de la mateixa cartolina, de la mida de llarg de la llibreta (uns 16 cm.) que retallo amb les tisores ondulades només per un costat.


Amb bolígraf de gel blanc, repasso el contorn dels dos cercles i la tira llarga, com si fos un repunt cosit. Això li dóna un aspecte de blonda molt bonic. Enganxo les tres peces a la coberta. Al cercle de dalt hi enganxo un ocellet de fusta. Aquestes petites peces de fusta, molt usades en scrapbooking, es poden pintar (ja sigui amb retoladors, acrílics...) però a mi m'agrada molt l'efecte que fa la fusta així, "tal qual". Al cercle inferior i poso unes lletres adhesives que són les inicials de la persona per la qual és la llibreta.

Però el més especial d'aquest bloc és que tot ell és fet a mà. Les pàgines són plecs de fulls cosits i enganxats.



Això fa que la llibreta pugui tenir fulls de diferents tipus (En aquest cas, quatre: quadricula gran, ratllada, fulls blancs i pàgines de colors al final)

Per donar més força al muntatge final del bloc, entre plec i plec, fent com una decoració extra, un reforç de cinta Washi-tape hi queda genial! Al mateix temps que, amb més paper decorat (en aquest cas amb unes puntes de fletxa que hi queden molt adequades) aprofitem per fer un "separador" dels quatre que té la llibreta)


Tots els diferents plecs van ben lligats entre ells per darrera i, la primera i darrera pàgina, enganxades a les cobertes però, una vegada més, per donar-hi més força i fer-ho més segur encara, l'enquadernació va "protegida" amb una tira de feltre blau marí però que no va totalment de dalt a baix sinó que permet veure una mica els diferents plecs per darrera (que fa molt bonic)


La llibreta porta una cinta blau marí per tancar-la, ja sigui amb un llaç o amb un nus.


Aquest és un magnífic regal, perfectament adaptable a diferents gustos (doncs hi ha moltíssims tipus de papers per decorar o per posar a l'interior).

Mides: 11,5 x 16 aproximadament
Referència:
Llibreta totalment feta a mà....... LLI-005
Preu: 15 Eur.

4 comentaris:

Maritza ha dit...

Assumpdta hace tiempo que no te veía por aquí!!!
Me encanta esta libreta, te quedó preciosa y muy alegre con el papel que escogiste. Todo lo que haces e queda de maravilla. Un besote guapa

sa lluna ha dit...

És preciosa i porta molta feina!!
Tens bones idees, nina.;)

Aferradetes de colors.:)

Assumpta ha dit...

MARITZA.- Me encanta que una artista como tu aplauda mis manualidades hehhehe
Gràcias, guapa!!!


LLUNETA.- Sí que porta feina, sí... però mira, si a la gent li agradés, jo m'hi poso! :-))
Gràcies, maca!!

Carme Rosanas ha dit...

Doncs a mi m'agrada i conec algunes persones a qui encanten les llibretes especials i xules... ja buscarem les ocasions per regalar-les.