dilluns, 25 de maig del 2015

Draps de cuina brodats


En el món de les manualitats, com en tot, les modes venen i van. Recordo quan va néixer el meu nebot gran (que aviat farà vint anys) feia poc que havia renascut molt una afició ben antiga: la de brodar i, especialment, la de fer-ho a Punt de Creu.


El Punt de Creu és un dels tipus de brodats més senzills que hi ha però, malgrat tot, també té els seus trucs. L'acabat final és molt més maco i polit si totes les creuetes van en la mateixa direcció, si els punts no es veuen massa estrets, sinó que tots s'han fet de forma igual.

Hi ha labors en les que no es veu la part del darrera (per exemple, si fem un quadre per emmarcar), però altres sí que es veuen. Les tovalloles i els draps de cuina són exemples clars en que, si el davant ha de quedar ben polit, el darrera també ha de ser-ho. No podem presentar una labor plena de nusos i fils embolicats :-)


Després del Punt de creu va començar a arribar la passió pel patchwork i, actualment, la gent passa molt bones estones fent àlbums, targetes, punts de llibre, etc. jugant amb cartolines i altres elements en el que s'anomena scrapbooking.


De totes formes, el Punt de creu mai passa de moda. Sempre és molt bonic trobar una tovallola brodada, o fer uns pitets per als infants de la família o per regalar als dels amics.


Ja ho sabeu, si voleu alguna coseta brodada a Punt de creu us ho puc fer per encàrrec. Tinc munts de revistes amb els dissenys més variats. Pel preu no patiu que segur que ens posarem d'acord ;-)

1 comentari:

sa lluna ha dit...

Crec recordar que vaig brodar un drap de punt de creu fa ... uns quaranta anys!
Un i l'únic! ;)

Això ho deixaré per a tu que fas meravelles. :)