dissabte, 4 de juliol del 2015

Mini àlbum infantil amb dos desplegables i quatre butxaques (Scrapbooking)

Avui us vull ensenyar un mini àlbum que vaig fer per regalar a una amiga que m'estimo molt. Així doncs, aquest no va ser cap encàrrec tot i que, si us agrada, us en puc fer un de semblant, és clar!



Aquí tenim la base sobre la que construirem el mini àlbum: Sis cartolines mida DIN-A-4 de color blau. Dos blau fosc i quatre blau clar. Això és perquè les pàgines quedin una mica "variades", però es pot fer com es vulgui: totes iguals, tres i tres, totes diferents... ;-)

Per cert, fixeu-vos que tenim totes les cartolines ja doblegades per la meitat. Això és per marcar per on, després, haurem de tallar.

Avancem un pas més. Veieu a la propera foto com hem enganxat les sis cartolines entre elles amb washi-tape per aconseguir com una cartolina més gran que, convenientment tallada i plegada, ens donarà l'estructura del mini àlbum:




Ara anem a fer les cobertes. El cartró reciclat anirà molt bé. Capses de cereals, de galetes... Retallem dos rectangles (en aquest cas el mini-àlbum és gairebé quadradet) una mica més grans del que ens quedarà cada pàgina de l'àlbum. I les folrem amb cartolina especial d'scrapbooking.





Ara toca enganxar la primera i la darrera "pàgina" de l'estructura de l'àlbum a les cobertes. Però, primer, enganxarem, amb cinta adhesiva de doble cara o qualsevol adhesiu que enganxi fort, unes cintes que serviran per dues coses: donar protecció al "llom inexistent" i poder fer el llaç que tancarà l'àlbum. Després, quan hi enganxem la coberta, tot quedarà dissimulat.



Ara, amb altres cartolines retallem les formes pels "desplegables" i fem les etiquetes que aniran dins dels espais tipus "sobre" que quedaran en els plecs que formen les pàgines. Les etiquetes serveixen perquè puguem posar les explicacions a les fotos, dates, llocs, persones, anècdotes del moment...



Les etiquetes les rematem també amb Washi-tape (però amb un disseny diferent que el que hem fet servir per unir les cartolines) i, per facilitar de posar i treure, així com per decorar, hi posem uns cordonets "Baker's Twine".

Mireu com queden, vistes des de dalt, les pàgines de l'àlbum, ja decorat i amb les fotos, amb les etiquetes posades al seu lloc.


I, per veure el resultat final, he fet un vídeo. Però, per protegir la imatge dels petits que surten -i també dels grans- he tapat les cares amb cartolina de color taronja:


Us agrada? En voleu un semblant? Doncs us faig l'estructura amb tots els materials (cartolines, washi tapes, cintes, cartrons, cordonets, papers decorats, etc.) per 25 Eur. Vosaltres només hauríeu de posar-hi les fotos!! :-)

2 comentaris:

Maritza ha dit...

Assumpta hace mucho que no te veía por aquí. Te quedó genial este mini álbum. Me encantó el búho. Un besote guapa

Assumpta ha dit...

Ya me gustaría entrar más, ya, pero lo tengo todo un poco parado... A ver si me animo y vuelvo con buen ritmo! ;-))